CKS-12 szintszabályozó

ALKALMAZÁSI TERÜLET: 

A CKS-12 típusú jelfeldolgozó készülékkel és a hozzá kapcsolható CKSE-11 vagy CE-14 Ex típusú mérőszondával folyamatosan mérhető és szabályozható villamosan vezető vagy szigetelő folyadékot tartalmazó tartály, tároló, stb. töltési szintje. Az alkalmazott kapacitív mérési elv következtében széleskörűen felhasználható a vegyi-, gyógyszer-, és élelmiszeriparban, valamint a mezőgazdaság, vízgazdálkodás és energiaszolgáltatás területén.
Alkalmazhatóságát korlátozza a mérendő anyag változó dielektromos állandója vagy feltapadása az érzékelő elektródájára. Ezek következtében nem használható a készülék olyan anyagokban történő mérésre, amelyek a szondára kristályosodva vagy nedvszívó lerakódást okozva vezetőképes réteget alkotnak (pl. konyhasóoldat, nátronlúg és néhány nem vezetőképes vegyszer).
A szintszabályozó rész a vízszintet állandó értéken tartja.
A kapcsoló rész két, egymástól független beállítási értéknél kapcsol. Kapcsolható végrehajtó szerv motoros szelep, visszavezetéssel. Az előlapon állítható a szabályozási középszint (L), a szabályozási tartomány (X), valamint a két kapcsolási szint (A1 és A2) valamennyi az LCD-kijelzőn megjeleníthető. 

Cikkszám: ka-0003